Aš sakau NE naftos produktams kosmetikos priemonėse ir esu už saugų ir sąmoningą grožį.

 

Naftos produktai yra vieni iš labiausiai naudojamų kosmetikos priemonių gamyboje. Jų yra kosmetikos gaminiuose skirtuose veidui, kūnui, plaukams ir netgi vaikams!

Susipažinkime su jais:

”KENKSMINGOSIOS DALELĖS”

Propilene Glicol (Propilen glikolis): Tai skaidrus aliejinis, iš naftos išgautas komponentas, plačiai naudojamas daugelio firmų kosmetiniuose produktuose. Jo taip pat randame profesionaliam naudojimui skirtuose gaminiuose, kvepaluose, erboristiniuose (žoliniuose) produktuose, medicinoje ir  masinės gamybos gaminiuose. O taip pat ir variklių aušinimo skysčiuose, stabdžių alyvose ir hidraulinių skysčių sudėtyje. Propilen glikolio randama ir kai kuriuose konditerijos gaminių komponentuose. Naudojamas dėl žemos kainos.

Paraffinum Liquidum (skystas parafinas): Tai naftos alyva, dažniausiai  naudojama žvakių ir  vaško gamyboje. Jis dar vadinamas vazelinu, plačiai naudojamas bet kurio tipo kosmetiniuose, žymiausių prekinių ženklų gaminiuose. Naudojamas dėl žemos kainos.

Petrolatum (petrolatas) : Naftos perdirbimo gamykloje apdorota nafta, naudojama kosmetiniuose gaminiuose. Jo yra brangiuose kosmetiniuose ir patikimų prekinių ženklų gaminiuose. Naudojamas veido ir kūno kremuose, o taip pat ir apsauginėse priemonėse lūpoms. Naudojamas dėl žemos kainos.

Parabenai : Metil, butil, etil parabenai- tai cheminiai naftos konservantai naudojami kosmetikoje siekiant prailginti lentynose stovinčių produktų naudojimo trukmę. Jie naudojami daugelyje gaminių nors yra stiprūs alergenai. Yra paskaičiuota, kad vidutinio amžiaus žmogus per 12 mėnesių suvalgo  apie 2 kg cheminių konservantų ir 5 kg maistinių cheminių priedų.

Imidiazolidinyl Urea : Formaldehido darinys. Daugelyje valstybių jis uždraustas kaip vėžio sukėlėjas ir turintis ryšį su liaukemijos vystymusi, tačiau plačiai naudojamas kosmetikoje kaip konservantas.

Tetrasodium EDTA:  Tai konservantas, kuris yra naudojamas plaukams, veidui ir odai skirtose kosmetikos priemonėse bei produktuose vaikams. Dėl jo milžiniško paplitimo ir naudojimo šis konservantas stipriai įtakojo gruntinį vandenį ir jūrų užteršimą. Tai mutageninė medžiaga, kuri esant idealioms sąlygoms virsta gyvsidabriu. Ji sterilizuoja mėlynąsias žuvis. Pagaminama 80 tonų per metus.

Dea –Tea -Mea : Tai plaunantieji tirpikliai, naudojami daugelyje kosmetinių produktų. Labai stiprūs odos dirgikliai.

Keratinas, kolagenas ir jų produktai: Tai medžiagos dažniausiai išgaunamos iš gyvulinės kilmės riebalų ir gyvulių nagų. Šios medžiagos yra sujungiamos su silikonais tose kosmetikos priemonėse, kurios naudojamos procedūrose žadančiose atstatyti plaukus ar sulėtinti odos senėjimą (Anti Age). Kosmetikos produktų gamintojai naudoja šias medžiagas, nes gyvulinės kilmės atliekos yra beveik nemokamos ir liaupsinamos dėl atstatomųjų savybių.

Mineral oil (mineralinė alyva): Naftos alyva, dažniausiai naudojama kaip variklio alyva transporto priemonėse. Jos randama aromatiniuose eteriniuose aliejuose, kurie parduodami kaip  kvepalai patalpoms. Jai degant, išsiskiria dioksino toksinas. Mineralinė alyva naudojama daugelyje plaukų modeliavimo priemonių ir kūno masažo aliejuose. Naudojama dėl žemos kainos.

Sodium Laureth ir Sodium Lauryl sulfatai: SLES ir SLS. Tai iš naftos gaminamos Paviršinio aktyvumo medžiagos, kurios įtakoja didelį prausiklio putojimą, plačiai naudojamos  kosmetiniuose,  net ir profesionaliuose produktuose. Apie žalą, kurią sukelia žmonėms ir aplinkai, yra žinoma ir skelbiama jau daugelis metų. Sukelia alergines reakcijas ir odos paraudimus ypač tiems, kurie nuolatos su jais susiduria pvz. kirpėjai. Mažas sulfatų kiekis būna ir dažančiose bei šviesinančiose priemonėse.

Sodium Hydrozide (natrio hidrazidas) : Tai kaustinė soda naudojama kosmetiniuose plaukų tiesinimo ir garbanojimo  produktuose, o taip pat ir putose barzdai skusti. Ji labai agresyvi dėl savo šarminio pH ir, reaguodama su kitais cheminiais elementais, stipriai dirgina odą ir ją dehidratuoja. Naudojama dėl žemos kainos.

Ilgos anglies grandinės Silikonai: Ciclomethycone, Phenyltrimetycone, Amodimeticone, Dimetyconolo, Ciclophentazylosane ir t.t. Šie silikonai yra labiausiai išplitę ir naudojami gaminant kosmetines priemones plaukams, veidui, kūnui bei gaminant vaistus kremų ar aliejų pavidalu. Dėl riebios konsistencijos šie produktai reklamuojami kaip aliejai (pvz. Arganų aliejus arba Skystasis auksas). Kad suirtų reikia 250 metų. Jų gausu plaukų kaukėse ir priemonėse skirtose makiažui, tokiose kaip pakėlimo (liftingo) efekto kremas veidui.

Metilisotiazolinonas (methylisothiazolinone): Tai konservantas, kuris atsirado prekyboje po to kai vartotojai pateikė skundus dėl parabenų kenksmingumo. Įmonės, bijodamos komercinio boikoto ir prarasti rinkas, šios medžiagos dėka išvengė skandalo. Tai naftos gaminys. Anglai, kurie yra labai dėmesingi cheminių medžiagų poveikiui sveikatai ir pažengę tyrimuose, pateikė skundą Didžiosios Britanijos Sveikatos ministerijai.

Parfum, fragrance, essenze: Dažniausiai taip pateikiami kosmetinių produktų sudėtyje arba ant kvepalų pakuotės. Būtent šios medžiagos suteikia kvapą bet kurio tipo kosmetiniams produktams, taip pat skalbimo milteliuose ir maisto produktuose. Tai medžiagos, išgaunamos iš naftos ir jose yra daug alergenų. Jos neturi nieko bendro su botaniniais eteriniais aliejais, bet yra reklamuojamos ir pateikiamos būtent kaip tokie. Jos buvo sukurtos JAV cheminėse laboratorijose prieš 50 metų ir įsitvirtino įvairiuose sektoriuose dėl žemos kainos.

Savo darbe naudoju ekologišką kosmetiką ir šių naftos produktų NATURALMENTE sudėtyje nėra.  Tai 100% augalinės kilmės šampūnai, kurių sudėtyje yra augalų ir gėlių aromatai, esencijos ir eteriniai aliejai, atsinaujinančios ir tarpusavyje derančios augalinės kilmės medžiagos, užaugintos biologinio ir biodinaminio ūkininkavimo būdu. Tai reiškia, kad auginant nenaudojami sintetiniai pesticidai, cheminės trąšos, pesticidai ar invazinio pobūdžio žemdirbystė, kenkiantys žemei ir planetai. Atsižvelgiama į vegetacinį laikotarpį, mėnulio fazes renkant bei auginant augalus, taip pat į harmoningą ryšį su ekosistema ir visuotiniu planetos ritmu.

Dabar NATURALMENTE kosmetikos galite įsigyti ir internetu:  http://ekokirpeja.lt/prek%C4%97s%20kategorija/naturalmente/

informacija iš naturalmente.lt

Diskusija

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *